020 750 0400
myynti@lasisaarinen.fi

Perinne jatkukoon - Mamma Rosa

Perinne jatkukoon - Mamma Rosa
   
|| || ||

Raimo Pekkonen tunnetaan uutterana yrittäjänä ja idearikkaana ravintoloitsijana. Mies kasvoi alalle kirjaimellisesti äitinsä jalanjäljissä. Pekkonen ei ole muita toimialoja koskaan kokeillut, eikä niiden perään haikaillutkaan. Vuonna 1970 perustamansa Kaukoravintolat Oy:n tunnetuin luomus on Töölöntorin reunalla sijaitseva, jo käsitteeksi muodostunut ruokaravintola Mamma Rosa.

Vuonna 1981 perustettu Mamma Rosa kertoisi monia tarinoita politiikan ”suhmuroinnista” yritysmaailman päätöksiin ja työporukoiden lounaspuheista suvun kokoontumisiin, joita onkin ollut jo monessa sukupolvessa. Mamma Rosalla olisi kerrottavaa, jos hän puhuisi. Pekkosen perheyrityksen muut ravintolat Tokyo55 ja Izakaya, sekä sushikoulu Sushi Academy sijaitsevat samassa korttelissa Runeberginkadulla.

Schücoa saaressa

Pekkonen hankki 1970-luvun lopulla Espoon edustalta saaren. – Satuin sopivasti paikalle konkurssipesän pakkohuutokauppaan ja sain asuntolainan turvin hankittua oman saaren, mies kertoo.
– Asuimme saaressa pitkään ja kasvatimme lapsemmekin siellä. Aluksi ei ollut mahdollisuuksia tehdä minkäänlaisia remontteja pahoin rapistuneille rakennuksille, mutta pikkuhiljaa sain parsittua aina jonkun nurkan kuntoon, mies muistaa.
Nyt, 40 vuotta myöhemmin saari on hienossa kunnossa ja sen rakennukset paikan arvolle sopivia.
– Onnekseni löysin aikoinaan, noin 30 vuotta sitten, Schûcon tuotteet ja aloin rohkeasti rakentamaan niillä erilaisia lasiseinäratkaisuja niin sisä-, kuin ulkotiloihinkin. – Se on uskomatonta kuinka huoltovapaita ja kestäviä ne ovat jopa meriolosuhteissa, Pekkonen kehaisee.

Luottamus ratkaisee

Vuosituhannen alussa saareen alettiin toteuttamaan isoa saneerausta. Pekkoselle oli päivänselvää, että Schûcon ratkaisuilla mennään, mutta kuka ne tekee? – Tuttu arkkitehti suositteli Tapani Henttosta ja siitä alkoi pitkä yhteistyömme, Pekkonen sanoo. Henttonen, joka myöhemmin perusti Alunikkarit Oy:n, on aina ollut sanansa mittainen yrittäjä. – Meillä ei ole koskaan ollut erimielisyyksiä ja asioista olemme aina päässeet kompromissiin, mies kehuu. – Alunikkarit Oy:n uudella isännällä, Jouni Siivosella on isot saappaat täytettävänään, hän toteaa.
– Minä olen suositellut Alunikkareita monille tutuille ja naapureilleni, eikä ole koskaan tarvinnut hävetä. – Se vaan on niin, että jos kerran töppää, on mainetta vaikea palauttaa. Tiedän sen vuosikymmenten kokemuksella omalla yrittäjäurallani.
– Kun aloimme suunnittelemaan ja lupaviidakkoa kahlaamaan Mamma Rosan katettua terassia varten, oli projektin helpoin ratkaisu päättää tekijä ja tuote. – Ne olivat automaattisesti Alunikkarit ja Schüco, Pekkonen toteaa. Terassista tulikin upea ja toimii avattavine seinineen niin talvi- kuin kesäkäytössä. – Olemme saaneet siitä jatkuvasti myönteistä palautetta ja se on tunnettu maamerkki Töölöntorilla.
– Näin vanhana asiakkaana toivon ja uskon, että Alunikkareiden standardien ylläpito ei yhtä miestä kaipaa, vaan Henttosen Tapani voi jäädä hyvillä mielin ansaitsemalleen eläkkeelle kun sen aika on, Raimo Pekkonen päättää.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Emme keskustelu hinnoista

LASI SAARINEN ASIAKASLEHDET

Kerromme lehdessämme tarinoita asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja tarinoita meistä itsestämme. Toivon, että maltat lukea näitä tarinoita. Ne ovat tosia, tarinoita oikeasta elämästä.