020 750 0400
myynti@lasisaarinen.fi

Emme keskustelu hinnoista

Emme keskustelu hinnoista
   
|| || ||

Hyvä asiakaspalvelu on ollut Auto-Kehän johtoajatus yrityksen perustamisesta saakka. Vuonna 1960 Aimo Liljegrenin Karkkilaan perustama yritys on palkittu lukuisilla tunnustuksilla vuosikymmenten saatossa.

Auto-Kehä valittiin vuoden 2016 maamme parhaaksi Nissan-jälleenmyyjäksi jo yhdeksännen kerran. ”Auto-Kehä on ollut vuosi toisensa jälkeen parhaiden jälleenmyyjiemme joukossa. Vuoden Nissan-jälleenmyyjä palkinto meni jo kolmannen kerran peräkkäin Auto-Kehälle, mikä kertoo meille erittäin sitoutuneesta ja onnistuneesta työstä autojemme parissa, kertoi tuolloin Nissan Suomen maajohtaja Anu Eskola. ”Vahva menestys on ansiota heidän pitkäjänteisestä, asiakaslähtöisestä ja omistautuneesta työstä,” Eskola jatkoi.

Auto-Kehä on palkittu myös kansainvälisellä tasolla. Se sai vuonna 2007 ensimmäisenä Pohjois-Eurooppalaisena jälleenmyyjänä Nissan Sales and Service Way Global Award – palkinnon Japanissa. Vuonna 2015 Auto-Kehä valittiin sekä Pohjoismaiden ja Baltian, että Suomen parhaaksi jälleenmyyjäksi.

Nöyrin mielin jatkamme

Vaikka palkintoja satelee, aistii Auto-Kehän nykyisen, toisen polven yrittäjän puheissa ylpeyden takana nöyrän asenteen. – Ylpeys johtuu henkilöstöstämme, Olli Liljegren lataa. – Upea henkilöstö on voimavaramme ja he ovat mahdollistaneet tällaiset tunnustukset, mies kiittelee.
– Olen jakanut vastuuta henkilöstöllemme kunkin kantokyvyn mukaan ja mielestäni vastuu luo yhtenäisyyttä. Isäni, Auto-Kehän perustaja Aimo Liljegren opetti minulle vastuuta jo pienestä pitäen, Olli muistaa. – Ollessani vasta kuusi vuotias, hän ojensi minulle varaston avaimet ja tuumasi, ”huolehdi sinä Olli varaston lukitsemisesta”. – Se oli pikkupojalle tärkeä tehtävä, Olli nauraa. Seuraavan kerran sain avaimen 15-vuotiaana ja se olikin jo autokaupan avain. Tärkeä hetki sekin teinipojalle. – 32 vuotta sitten, vuonna 1986 isäni antoi minulle koko avainnipun. – Yrityksessä toteutettiin tuolloin sukupolvenvaihdos ja sen vetovastuu siirtyi minulle. Kaiken vastuun olen kantanut askel kerrallaan ja nöyrin mielin.
Auto koskettaa kaikkia
Autoala on intohimojen ala. Autoista riittää puhetta aina ja kaikkien kanssa. Autoja ja autoilua rakastetaan, vihataan tai suhtaudutaan neutraalisti. Autoja vastustetaan henkeen ja vereen tai niitä rakastetaan. Se on työkalu, liikkumisväline, harrastus, pakollinen paha, maailman tuhoaja, ihan mitä vaan, mutta meillä kaikilla on autoista kokemuksia ja mielipiteitä.
– Autoala on haasteellinen kaikilla mittareilla mitattuna, Olli Liljegren tuumaa. – Toisinaan meillä kaikilla alan toimijoilla menee lujaa ja kauppa käy, toisinaan taas ryvetään hyvinkin syvällä.
– Tämän hetken tilanne on vähintäänkin haastava. Kuluttajat elävät epätietoisuudessa tulevasta, emmekä me itsekään tiedä mihin kaikki johtaa. Koska saa käyttää mitäkin polttoainetta ja kuinka erilaiset autoilua koskevat verot muuttuvat, Olli pyörittelee. – Yhtä kaikki, me emme tiedä. Ainoa asia minkä tiedämme, on se, että autoja tulemme tarvitsemaan kaikenlaisiin kuljetustarpeisiin jatkossakin ja jollain tavalla ne täytyy pitää liikkeessä, hän toteaa.

Pitkä yhteistyö

Auto-Kehä rakensi uuden komean autohallin Karkkilaan vuonna 1974. Hallin lasituksista vastasi Jukka Saarinen. Muutama vuosi kului ja ammattitaitoinen mies päätti perustaa Lasitusliike J. Saarinen Ky:n. Yritykset tekivät yhteistyötä vuosien saatossa vaihtelevalla menestyksellä, mutta syvä asiakkuus syntyi 2004, Jouni Siivosen ostettua Lasitusliike J. Saarinen Ky:n.
Yrityksen nimi ja yhtiömuoto muutettiin uuden omistajan toimesta Lasi Saarinen Oy:ksi.
– Jouni oli tuttu mies ja olimme tehneet jo kauppaakin hänen auringonsuojatuotteiden saralla, Olli Liljegren muistaa. – Meillä oli jo tuohon aikaan kahden yrittäjän luottamuksellinen suhde, vaikka emme ”siviilissä” aikaamme viettäneetkään yhdessä.  Jouni oli kertonut minulle aikeistaan ostaa lasitusliike ja minä kannustin häntä hyppäämään tuntemattomaan, mies hymyilee.
– En ole koskaan kysynyt tarjousta mistään lasiin liittyvästä keneltäkään muulta kuin Lasi Saariselta, eikä ole aikomusta kysyäkään. – En itseasiassa tiedä yhtään, mitä erilaiset lasitustyöt maksavat, Olli tunnustaa. – Luotan, että Lasi Saarinen hoitaa oikealla hinnalla, luvatulla aikataululla ja korkealla laatutasolla tarvitsemani työt. Vielä koskaan ei ole tarvinnut pettyä. Ja mikä tietysti mukavinta, ei Jounikaan osta koskaan autoja muualta kuin meiltä.
– Erikoisinta suhteessamme on se, että emme koskaan puhu rahasta. Kerromme mitä haluamme ja toinen hoitaa asian. Jos Jounilla ei ole varaa autoon tai minulla lasituksiin, emme hanki niitä.

Yrittäminen on aallokkoa

Jos autokauppa elää kuin tuuliviiri, toimii rakennusala samoilla lainalaisuuksilla. Välillä mennään kovaa ja toisaalta pudotaan rajusti. Tasaiset, ennakoitavat ajanjaksot ovat harvassa.
– Meillä on ollut todella heikot hetkemme, eikä ovien sulkeminen ole ollut kaukana, Olli Liljegren sanoo liikuttuneena. Jounilla kävi edellisen talouden taantuman aikana huonommin. – Hän joutui kokemaan yrittäjyyden karvaasti ja joutui maksamaan kovan hinnan yrityksensä kasvusta. Vaikka syy ei löytynyt heistä itsestään, tulee konkurssin jälkeen kaikki kura yrittäjän silmille. – Taisin olla ainoa instanssi, joka myi Lasi Saariselle osamaksulla mitään konkurssin jälkeen. Minä tiesin, että he nousevat vielä. Jouni on rohkea, avarakatseinen ja erittäin sitoutunut toimiinsa. – Hän sanoi suoriutuvansa velvoitteistaan, joten ei minulla ollut vaikeuksia uskoa häntä. Raastavinta oli havaita, kuinka ahtaalle yrittäjä voidaan ajaa ja kuinka kansallinen sanontamme ”vahingonilo on aidoin ilo”, voikaan olla totta.
Lasi Saarisen uusi nousu on ollut ihailtavan pitkäjänteistä ja määrätietoista. Yrityskauppa Alunikkarien kanssa oli oikea ratkaisu ja uskon yhdistelmän toimivan hienosti. – Vaikka en rakennusalasta mitään ymmärräkään, on konsepti nyt niin hieno, että voisin olla siinä jopa osakkaana, Olli toteaa. Sen tiedän, että lasirakentaminen kasvaa kovaa vauhtia ja luotettavia tekijöitä tarvitaan silläkin sektorilla, mies päättää.

LASI SAARINEN ASIAKASLEHDET

Kerromme lehdessämme tarinoita asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja tarinoita meistä itsestämme. Toivon, että maltat lukea näitä tarinoita. Ne ovat tosia, tarinoita oikeasta elämästä.