020 750 0400
myynti@lasisaarinen.fi

Historiaa - Alunikkareiden tarina

Historiaa - Alunikkareiden tarina
   
|| || ||

Tapani Henttosen ja Jari Hellgrenin perustama Alunikkarit Oy pääsi tavoitteeseensa, 10 vuoden ikään. Se oli miesten tarkoituskin yritystä perustaessaan. Toinen tarkoitus oli luoda Alunikkareista nimi, joka tunnetaan ja tunnustetaan alumiini- ja lasirakentamisen saralla. Kun molemmat päämäärät oli saavutettu, tuli aika luopua yritystoiminnasta ja saada se arvoiseensa seuraan ja omistukseen. Tapani ja Jari onnistuivat siinäkin.

Miten kaikki oikein kävi

Jarilla ja Tapanilla oli alusta alkaen selkeä työnjako. Jari hoitaa valmistuksen ”hallimiehenä” ja Tapani ottaa vetovastuun asennuksista. Toki rooleista piti välillä joustaa puolin ja toisin, mutta näin se pääosin toimi. Alunikkarit Oy oli selkeä jatkumo miesten työuraa peilaten.
Tapani tunsi Schücon tuotteet perin pohjin, sillä hän oli valmistanut ja asentanut niitä kultaisen 80-luvun lopulta saakka. Vuonna 1996 mies perusti oman yrityksen, Asennuspalvelu Tapani Henttonen Ky:n. Maamme talous teki tuolloin nousuaan hurjien ja kurjien lamavuosien jälkeen ja rakennustoiminta oli vilkasta. Uuden vuosituhannen alussa mies työllisti toistakymmentä henkilöä ja yksi niistä oli Jari Hellgren.

Vakava loukkaantuminen

Tapani kuitenkin loukkaantui vakavasti työtapaturmassa, eikä hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin ajaa yritys alas. Henkilöstö suhtautui tilanteeseen ymmärtävästi, eikä kenelläkään ollut vaikeuksia löytää paikkaansa työelämässä. Osaajista oli pulaa, tuolloinkin.
Tapani tervehtyi pikkuhiljaa ja teki vahvaa paluuta työelämään 2000-luvun lopulla. Mies palkkasi Jarin töihin ja he ryhtyivät hetimiten miettimään yhteistä yritystä. Alunikkarit Oy syntyi vuonna 2008 ja Tapanin asennusfirma laitettiin pöytälaatikkoon, jossa se vieläkin lepää.

YLIVERTAINEN Schüco

– Päätimme heti alkuun, että keskitymme vain alumiiniin ja lasiin. Teemme kaiken hiukan paremmin kuin muut ja käytämme ainoastaan Schücon tuotteita, miehet kertovat. Schüco on aina ollut ylivertainen tuote. – Sen kilpailijoita tulee ja menee, mutta Schüco pysyy, Tapani huomauttaa kokemuksen syvällä rintaäänellä.
– Meillä oli hyvin töitä vaikka yhden asian unohdimme tyystin; markkinoinnin, Jari naurahtaa. – Onneksi työmme jälki ja luotettavuutemme olivat sitä tasoa, että puskaradio toimi kohdallamme sanansaattajana.
Tapani lähestyi eläkeikää ja kumppanukset miettivät yrityksen jatkoa. Jari ei halunnut ottaa kaikkea vastuuta itselleen, eikä oikein sopivaa kumppaniakaan tahtonut löytyä, ei ainakaan Tapanin veroista.
– Satuin ajamaan Karkkilassa ja havaitsin siellä yrityksen nimeltä Lasi Saarinen, Jari hymyilee. –  Tiesin heidän taustastaan sen, että olivat ”pyörineet” samoilla työmailla kanssamme ja heistä oli kuulunut vain hyvää. – Hyppäsin autosta ulos ja kävin kyselemässä yrityksen omistajaa.
– Kerroin sitten Siivosen Jounille tilanteemme ja hän silmin nähden innostui, vaikka yrittikin sitä peitellä, Jari nauraa.
Jokunen viikko kului ja Jouni soitti, ehdottaen palaveria. – Loppu onkin sitten historiaa ja nyt toimimme saman katon alla, uudessa omistuksessa.
– Meille tuo erityisen hyvän mielen se, että loimme yrityksellemme niin hyvän maineen, että nimestämme ei kannata luopua, Tapani sanoo. Alunikkarit on edelleen tunnettu ja arvostettu yritys alumiinirakentamisen saralla.
Tapani työskentelee sovitusti vielä vuoden, lähinnä konsultoimassa henkilöstöä Schücon osalta. Jari puolestaan jatkaa vielä useamman vuoden lähinnä tuotannon puolella. Yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään on opastaa ja kouluttaa uuden polven osaajat alumiinirakentamisen huipulle. – Schücon tuoteperhe on minulle niin tuttu perin pohjin, että haluan jakaa osaamiseni nuoremmille, mies tuumaa. – On ollut todella upeaa tulla Karkkilaan töihin. Täällä on niin motivoitunutta ja innostunutta henkilöstöä työssä ja siihen meidän unohtamaan markkinointiinkin panostetaan tosissaan. – Uskon tästä syntyvän vielä jotain suurta, mies päättää.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Schüco Finland Emme keskustelu hinnoista »

LASI SAARINEN ASIAKASLEHDET

Kerromme lehdessämme tarinoita asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja tarinoita meistä itsestämme. Toivon, että maltat lukea näitä tarinoita. Ne ovat tosia, tarinoita oikeasta elämästä.