020 750 0400
myynti@lasisaarinen.fi

Schüco Finland

Schüco Finland
   
|| || ||

Schüco Finland Oy:n ja Alunikkarit Oy:n yhteistyö alkoi heti kun jälkimmäinen perustettiin vuonna 2008. Yhteistyö oli itseasiassa alkanut jo paljon aiemmin vuonna 1996, jolloin toinen Alunikkarien perustajista Tapani Henttonen perusti yrityksen, joka keskittyi Schücon tuotteisiin. Henttosella oli jo yritystä perustaessaan seitsemän vuoden kokemus Schücon asennuksesta vieraan palveluksessa.

Alunikkarin ja Schücon yhteinen taival on kestänyt siis lähes 30 vuotta ja on perustunut aina luottamukseen ja molemminpuoliseen kunnioitukseen.  Kävimme Espoossa Schücon ”saksalaisen siisteissä” toimitiloissa haastattelemassa myyntipäällikkö Tommi Laimia sekä projektipäällikkö Niko Krasia. Maailmanlaajuisesti lähes 5000 henkilöä työllistävän yrityksen tavoitetta olla alansa teknologia- ja palvelujohtaja kuvastaa hyvin se, että nytkin toimistossa hääräsi saksalainen harjoittelija. Yritys tekee tiivistä kansainvälistä yhteistyötä eri opinahjojen kanssa ja haluaa olla mukana kouluttamassa alalle uusia osaajia.
Schüco on järjestelmätoimittaja joka kehittää ja myy kokonaisratkaisuja oville, ikkunoille, julkisivuille, liukujärjestelmille, turvatekniikkaan sekä auringonsuojaukseen. Yrityksellä on toimintaa yli 80 maassa ja se toimii yhteistyössä 12 000 metallirakentajan, suunnittelijan ja arkkitehdin kanssa. Huippuunsa hiottujen tuotteiden lisäksi Schüco tarjoaa neuvontaa ja digitaalisia ratkaisuja rakentamisen eri vaiheissa. Se jalostaa suunnittelun kautta ideasta tuotteen sekä sen optimaalisen valmistamisen. Hoitaa tuotekehityksen sekä testauksen ja on vahvasti valmistajiensa tukena valmistuksesta asennukseen saakka. Schücon valikoimista löytyvät myös ratkaisut valmistusprosessiin työstökoneista ohjelmistoihin.

Kestävää kehitystä

Kestävä kehitys ja huoli ympäristömme hyvinvoinnista näkyy kaikissa Schücon toimissa. Konsernin hiilijalanjälki mitataan vuosittain ja sen kaikki toimistot ovat paperittomia. Yritys toimii jokaisessa toimintamaassaan vähintäänkin paikallisten säädösten mukaisesti, monissa jopa huomattavasti niiden edellä. Varastointi, logistiikka ja muut ympäristöä rasittavat toimet suunnitellaan mahdollisimman ekologisiksi sekä taloudellisiksi.
Schücon ympäristönhallintajärjestelmä on sertifioitu ISO 14001-normin mukaiseksi ja sen järjestelmäratkaisuille on myönnetty kaikki tärkeimmät sertifikaatit, BREEAM, LEED, DGNB JA uusimpana Cradle to Cradle.
Schücon järjestelmät soveltuvat myös kaikkiin sertifioitaviin arvorakennuksiin, sillä ne ovat lähes huoltovapaita, kestäviä, käyttäjäystävällisiä, energiatehokkaita ja kierrätettäviä.
Schüco Finland Oy ohjeistaa ja tukee omaa, noin 30 yritystä kattavaa partneriverkostoaan Suomessa toimimaan kestävän kehityksen periaatteella. – Komponentit ja logistiikka vastaavat meidän taholtamme kestävän kehityksen toimintaa, mutta emme halua velvoittaa liikaa partnereitamme, Tommi Laimi valaisee.  – Toimintamme perustuu siihen, että partnerimme voivat hyvin ja uskon, että joukkoomme on valikoitunut hyvinkin valveutuneita toimijoita, mies jatkaa.

Tommi ja Niko

Tommi Laimi on toiminut Schücon tuotteiden parissa vuodesta 2010. Hän työskenteli toisaalla, mutta ihasteli aina Schücon tuotteita, sekä saksalaisen perheyrityksen vastuullista toimintamallia. – Se on totta, Laimi myöntää.  – Katselin heitä aina ikään kuin ylöspäin, koska yrityksen ideologia sen kaikilla toimintasektoreilla oli niin vakuuttavaa. Selvitin Schücon taustoja ja luin sen historiaa sekä nykytilannetta. Huomasin, että konsernin keskimääräinen työsuhteen kestokin on huima, yli 25 vuotta. – Päätin, että jonain päivänä haluan olla Schücolla töissä ja kun aikani heitä ”pommitin”, alkoi työsuhteeni vuonna 2013.
 – Olen viihtynyt talossa loistavasti ja vasta täällä työskennellessäni olen oikeasti ymmärtänyt, kuinka hyvä maine meillä on kentällä ja kuinka arvostettuja tuotteemme ovat. – Hyvä maine perustuu pitkälti sitoutuneeseen ja ammattitaitoiseen partneriverkostoomme, Laimi tietää. – Ilman päteviä tuotteidemme suomalaisia valmistajia sekä rutinoituneita asentajia, jäisimme yhdeksi muiden joukkoon.  – Meille kumppanuus partneriemme kanssa merkitsee läheistä yhteistyötä, eikä vain tilaus-/toimitussuhdetta. – Vaikka olemme suuri ja hyvä, olemme tiukasti jalat maassa ja lähellä asiakasta.
Niko Krasi edustaa jo pidempään Schüco Finland Oy:n palveluksessa viihtynyttä kaartia.  – Alun toistakymmentä vuotta olen täällä toiminut, eikä kahta samanlaista päivää ole vielä vastaan tullut, Krasi kertoo. – Työni on hyvin ihmiskeskeistä ja pitkälti konsultointia rakennuttajien ja suunnittelijoiden kanssa. – Suhteiden luominen, rakennus- ja suunnitteluhankkeiden läpivienti ja yleinen yhteistyön ylläpitäminen suunnittelun ja toteuttajan välillä, kuuluvat toimenkuvaani, mies luettelee. – Tuotteidemme jatkuva kehitys sekä rakennusalan yleinen muutos kohti turvallisempia, ekonomisempia ja ekologisempia toimintatapoja, pitävät minutkin hereillä ja kiireisenä. – Toisaalta, sopiva ”sutina ja hässäkkä” pitävät mielen virkeänä ja työn motivoivana päivästä toiseen, mies naurahtaa.

Lasi saarinen ja Alunikkarit

Alunikkarit Oy on toiminut Schücon partnerina perustamisestaan saakka. Lasi Saarinen Oy:n ostettua Alunikkarien osakekannan ja siirrettyä yrityksen toiminnan saman katon alle Karkkilaan, käännettiin uusi lehti yhteistyössä. – Lasi saarisella tehdään asioita oikein ja he ovat Schücon näköinen toimija, Tommi Laimi sanoo. – Nyt kun yritykset toimivat saman katon alla ja heiltä löytyy valtavasti osaamista myynnin, tarjouslaskennan sekä suunnittelun sektoreilta, valmistamista ja asentamista unohtamatta, on varmasti kasvua odotettavissa, mies tuumaa.
Lasi Saarisella ymmärretään yrityksen brändäyksen arvo. – Heidän toimintansa on tyylikästä kaikissa formaateissa ja he huolehtivat esimerkillisesti yrityskuvastaan. – Arvostamme kovasti toimijoita, jotka ymmärtävät nykyajan vaatimukset ammattitaidon sekä ammattimaisen ulkoasun saroilla, Laimi kertoo.
Vaikka kaikki ulkonaiset tekijät olisivat kuinka hienossa kunnossa, on lopulta ihmiset se mikä merkitsee, Laimi painottaa. – Lasi Saarisen kanssa asioista puhutaan suoraan ja välittömät ihmissuhteet nousevat tärkeään rooliin. – Totuus kun kuitenkin on se, että ihmiset ovat tärkeintä ja asiat tulevat perässä, mies huomauttaa.

MODERNI SUUNNITTELUOHJELMA

– Olemme suunnittelutyössä vahvasti mukana partneriemme kanssa, Niko Krasi kertoo. Schüco ylläpitää todella modernia ja monipuolista suunnitteluohjelmaa, joka on käytössä kaikilla partnereillamme. – Suunnittelun yksilöllisyys ja oivaltavuus ovat avainasemassa tuotteidemme markkinoinnissa ja juuri niissä olemme kumppaniemme vahvana tukena, mies jatkaa.
– Pysymme aina taustalla, emmekä ohjeista ketään, vaan opastamme ja autamme silloin kun apuamme tarvitaan. –  ”Päällepäsmäreitä” emme ole, Krasi vakuuttaa.
– Noin 30 partneriamme työllistävät satoja ammattilaisia valtakunnallisesti, ja haluamme olla heidän kasvussaan vahvana tukena ja taustavoimana, joka ei koskaan jätä ketään yksin, Laimi toteaa.
Lasi Saarinen ja Alunikkarit edustavat Schücon partneriyritystä tyypillisimmillään. – He ovat aktiivinen ja innovatiivinen toimija joka uskaltaa heittäytyä, eivätkä pelkää mitään eikä ketään.
– Annamme kaiken osaamisemme heidän käyttöönsä ja tuemme heitä kaikissa tilanteissa, olivat ne sitten mieluisia tai eivät, Laimi lupaa.
Näemme heissä suurta potentiaalia hallittuun kasvuun ja uskon, että yhteistyömme tulee lujittumaan entisestään, mies päättää.

Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Lasiseinillä uusi ilme Historiaa - Alunikkareiden tarina »

LASI SAARINEN ASIAKASLEHDET

Kerromme lehdessämme tarinoita asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja tarinoita meistä itsestämme. Toivon, että maltat lukea näitä tarinoita. Ne ovat tosia, tarinoita oikeasta elämästä.